Het Goede Doel

 

Dieren zijn enorm belangrijk in mijn leven! Mijn hart breekt als ik een dier in nood zie. Er zijn dagen waarop ik mij schaam om bij het mensenras te horen en moed mij in de schoenen zakt. Gelukkig moet ik gewoon even rondlopen in mijn huis en weet ik waarom ik doe wat ik doe. 

Boudros helpt mij dieren in nood in huis te nemen en te verzorgen tot wanneer zij klaar zijn om naar een nieuwe thuis te gaan. Dit lukt jammer genoeg niet altijd omdat ze te wild of te ziek zijn. 

Ondertussen heb ik buiten een zwerfkattenkolonie van 12 sukkeltjes zitten. Deze moeten allemaal eten krijgen (en neem het van mij aan die eten véél! ), ontwormen en ontvlooien en als ze ziek zijn moeten ze worden verzorgd. Boudros helpt mij om deze kosten te dragen.  De winst van de manden die ik verkoop gebruik ik om mijn lieverdjes te kunnen ondersteunen! 

 

Omdat ik niet de enige ben die voor dieren in sta, is het belangrijk om anderen te helpen en ondersteunen! Daarom werk ik graag samen met verschillende asielen en vzw's! Hieronder vindt je een lijst van de verschillende vzw's met wie Boudros samenwerkt! 

 

Ben je op zoek naar een hond of kat om te adopteren? Neem even met mij contact op! wie weet vinden we samen een geweldige match!

 

Wij vangen achtergelaten of verwaarloosde poezen en kittens op. De dieren worden bij ons verzorgd, gevaccineerd en gechipt. Ze worden ontvlooid en ontwormd. Wij proberen de poezen die vaak getraumatiseerd zijn door mensen nieuw
sociaal te maken. Daarna zoeken wij voor hun nieuwe adoptiegezinnen, waar de poezen een nieuw leven kunnen leiden.

We trachten de mensen bewust te maken van de problematiek van zwerfpoezen. Nog steeds belanden te veel poezen op straat omdat hun ouders niet gecastreerd of gesteriliseerd werden.

Wij proberen mensen zonder ervaring met poezen zoveel mogelijk te helpen bij het opbouwen van een band met hun poes. Wij adviseren over voeding, huisinrichting en gedrag. Ook achteraf kan men bij ons terecht met vragen over poezengedrag.

 

In een ideale wereld zouden wij overbodig zijn. Wij hopen op een toekomst waarin alle poezen op een normale wijze kunnen leven. Maar zolang dit een utopie is blijven wij de poezen verzorgen en vertroetelen. Bij ons wordt geen enkele poes, tenzij medisch noodzakelijk, gedood. De poezen die niet geadopteerd geraken wegens te verwilderd, getraumatiseerd of gewoon niet aantrekkelijk genoeg, proberen wij bij ons een deftig  en diervriendelijk leven te bieden in een omgeving waar stress wordt gereduceerd. Onze permanente verblijfsruimten zijn voldoende groot en  open zodat de poezen kunnen rondlopen en spelen. Krabpalen zijn voorzien opdat ze zich zo gezond en in conditie
kunnen houden. Overal zijn mogelijke verstop plaatsen voorzien voor de angstigere poezen die wat meer tijd nodig hebben om zich aan te passen.

Heb jij een vzw of een asiel en wil je graag samenwerken? Neem dan snel even contact met mij op en dan kijk ik wat Boudros voor jullie kan betekenen!